Kalcij ima brojne važne funkcije u radu organizma. Osim što stvara koštanu masu i sprečava osteoporozu, kalcij normalizira rad živaca i mišića, regulira otkucaje srca, omogućuje zgrušavanje krvi i potiče san.
Ljuska jajeta sadrži 90 posto kalcija i najbolji je prirodni izvor tog minerala. Tijelo ga lako apsorbira jer je ljuska jajeta po kemijskom sastavu gotovo identična ljudskim kostima i zubima.
Osim toga, ljuska jajeta sadrži željezo, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, krom i molibden. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučaju mljevenu ljusku jajeta kao prirodnu i vrlo djelotvornu nadopunu kalcija. Ovisno o životnoj dobi, preporučena dnevna doza je 1,5 do 3 grama mljevene ljuske jajeta.
Štitnjača
Ljuske od osam jaja dobro oprati, osušiti, zdrobiti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u hladnjaku
nekoliko dana. Kad se ljuske otope, tekućinu procijediti i pomiješati s
litrom rakije i kilogramom meda. Ostaviti da odstoji sedam dana prije
upotrebe. Konzumirati po jednu žličicu, dva do četiri puta dnevno nakon
jela.
Gastritis, čir
Žlicu mljevenih ljuski jaja pomiješati sa žlicom šećera i žlicom
mljevenog muškatnog oraščića. Uzimati 20 dana, tri puta dnevno po jednu
žličicu.
Na vrh noža mljevenih ljuski jaja pomiješati s dvije žlice limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodati decilitar toplog mlijeka. Uzimati dva puta dnevno, ujutro na prazan želudac i navečer prije spavanja.
Na vrh noža mljevenih ljuski jaja pomiješati s dvije žlice limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodati decilitar toplog mlijeka. Uzimati dva puta dnevno, ujutro na prazan želudac i navečer prije spavanja.
Za jačanje organizma i čišćenje krvi
Ljuske od četiri ili pet jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u tri
litre vode. Vodu s ljuskama čuvati u hladnjaku do tjedan dana i
koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati dvije do tri čaše vode s malo
limunovog soka.
Nema komentara:
Objavi komentar