Sastojci:
- 2 šalice šećera
- ¼ šalice vode
- ¼ šalice limuna
- 1 mala žličica meda (po želji)
Postupak pripreme:
- Šećer uspite do vrha šalice i potom ga stavite u manji lonac (po mogućnosti svjetlije boje u unutrašnjosti, kako biste mogli pratiti boju smjese prilikom kuhanja). Ponovite postupak s istom šalicom.
- Pripremite druge sastojke: iscijedite limun i procijedite ga uz pomoć gaze kako ne bi ostali sitni komadići. Umjesto limuna možete koristiti i vrećicu kupljene limunske kiseline. Bit će vam potrebna ¼ šalice limunovog soka te ista količina vode.
- Na laganoj vatri rastopite šećer. Dok je smjesa još gusta (šećer se ne smije rastopiti do kraja), dodajte limun i vodu (treba pripaziti, s obzirom da je burna reakcija šećera i hladne tekućine).
- Kuhajte na najmanjoj temperaturi dok ne dobijete crvenkasto – zlatnu boju (otprilike 5-10 minuta).
- Ugasite vatru i miješajte dok pjena ne nestane.
- Smjesu uspite u staklenu ili keramičku posudu. Ovisno o posudi, možete staviti i papir za pečenje kako biste ju lakše izvadili jer će se smjesa stvrdnuti.
Nema komentara:
Objavi komentar