utorak, 6. veljače 2018.

Suhe šljive i grožđice



Da li ste znali da su suhe šljive na prvom mjestu ljestvice prema količini zdravih antioksidanasa, i to daleko ispred svog ostalog voća i povrća? Evo zašto.
Osim velike količine zdravih prehrabenih vlakana koja čuvaju naša crijeva, suhe šljive prema istraživanjima mogu spriječiti i smanjiti rizik za nastanak raka debelog crijeva za čak 30%.  Takođe, i suho grožđe, odnosno grožđice u svom sastavu imaju jedan od najjačih antioksidanasa, kvercetin, koji štiti ćelije od nastanka raka. Grožđice su daleko zdravije od svježeg grožđa jer je u njima količina zdravih antioksidanasa višestruko koncentrirana. Kvercetin posebno štiti od nastanka tumora dojke i gušterače.

Nema komentara:

Objavi komentar

Češnjak kao lijek za grlobolju

Češnjak je najjači prirodni antibiotik ali i najbolji prirodni lijek za grlobolju koji nam je poznat i dostupan. Ako pojedete svakodnev...